Kezelések
Lágy népi csontkovácsolás

Sajnos a mai világban szinte nincs olyan ember, akinél munkájából adódóan vagy egy rossz mozdulatból származó fájdalom ne lépne fel olykor. Ilyenek az isiász, lumbágó, nyaki fájdalmak, meszesedés, idegbecsípődés és még sorolhatnánk - ezek mind általános fogalommá váltak és benne vannak a köztudatban. A csontkovácsolás célja, hogy ne a tüntet kezelje, hanem magát a gócot, a kiváltó okokat, mindezt természetes módszerekkel, technikákkal, mégpedig fájdalom nélkül, azért, hogy a test harmóniája, szimmetriája ismét egyensúlyban legyen. De beszéljünk az igazságról! Ha a kedvenc kutyusodnak fáj a lába, azonnal jelez, felemeli a lábát és rohansz vele az orvoshoz. A versenyló sántítani fog és bizony helyben marad, a vágta elmarad. De ne csak az állatokról beszéljünk, hanem beszéljünk az autókról is, ha az autód elromlik mit csinálsz? – ugye, nem kérdés, hogy azonnal nekiállsz vagy viszed a szervízbe, hogy újra kifogástalanul végezze a feladatát. Csak az ember képes együtt élni a fájdalmával, de vajon muszáj ez? Fiatalon nem törődve az egészségünkkel, mindent megteszünk a siker, az egzisztencia és anyagi biztonságunk érdekében. Később aztán minden vagyonunkat odaadnánk, hogy ne kelljen nap mint nap szédüléssel, fülzúgással, fejfájással, beállt vállakkal, háttal és derékkal kikelni az ágyból és minden erőnket összeszedve munkánkat, hétköznapi feladatainkat kínzó gondolatok között azon tűnődve vajon mekkora lehet a baj és meddig bírjuk még. Minden nap ugyanolyan fájdalmas, vagy szeretnél jobb napokat is megélni fájdalom nélkül és felszabadultan játszani gyermekeddel, unokáddal? – Ha igen, jó helyen vagy!

Köpölyözés

A köpölyözés egy rendkívül hatékony alternatív módszer, mely visszanyúlik az ősi keleti orvosláshoz. Rengeteg mindenre használható, többek között az egész testet átfogó fájdalomcsillapításra, a letapadt izmok fellazításának az előkészítésére. Gyorsítja az izmok regenerálódását és jótékony hatással lehet a test izmainak stimulálására és az anyagcsere felpezsdítésére. Méregtelenítő hatása van, erősítheti a nyirok,- és az immunrendszert, ami által a szervezet növelni tudja az öngyógyító és ellenálló képességét. Javaslatok a hátizmok feszültsége, az idegi fájdalom, az érzelmi problémák és annak következményei, mint például a fejfájás és annak bizonyos típusai esetében eredményesen lehet használni a köpölyözést.
Az alábbi panaszok esetén várom kedves megkeresésüket: emésztési zavarok, fejfájás, mentális fáradtság és stressz, krónikus gyulladások, tüdő problémák - például asztma, menstruációs és változókori panaszok.

Trigger pont masszázs

Mi is az a trigger pont és mitől jöhet létre? A trigger pontok kis csomók, kemény izomrost részek, amik az egész test területén előfordulhatnak, de a legjellemzőbb a medence, csípő, váll, nyak és hát területe. Ezek létrejöhetnek a legjellemzőbben a túlterheltségtől, hirtelen izomkihűléstől, ismétlődő mozdulatoktól, stressztől, idegességtől, ízületi betegségtől, izombántalmaktól.
A triggerpont terápia célja az izmok keringésének javítása, a triggerpontok felismerése és feloldása, megszüntetése. A masszázs során a felszíni izmokban található triggerpontokat megpróbáljuk kíméletesen szétmasszírozni, nyomást gyakorolni, ezáltal a mikrokallipárisok megnyílnak, ami fokozott véráramlást eredményez. A testen kifejtett nyomás, a lazító masszázs csökkenti a feszültséget az izomban és a szövetekben, ennek köszönhetően szűnik a fájdalom és a görcs. Ha megszüntetjük a trigger pontokat, az izom ellazul, kienged és ez a folyamatosan összehúzott állapot megszűnik.

Izomstimuláció

Ez a kezelés elősegíti a gyulladt izmok és ízületek gyógyulását, segíti az összetapadt izmok fellazítását és szétszedését, segít oldani az izommerevséget, gyorsítja a vérkeringést, ellazítja az izmokat, segít megszüntetni a fájdalmat. Ezek az elektromos impulzusok stimulálják az idegrostokat, amint elérik a gerincvelő idegeinek gyökereit, blokkolják a bejövő fájdalom jeleket és megakadályozzák, hogy ezek a jelek az agy központjába kerüljenek, stimulálják az agyban az endrophinek képződését is, amelyek természetes fájdalomcsillapítók, ezáltal csökken a test fájdalomérzete.

Lúdtalp kezelése

A lúdtalp az egyik leggyakoribb mozgásszervi problémánk a rohanó életünkben, egy szerzett statisztikai elváltozás, amit ma már civilizációs betegségként is nevezünk. A talpunk teherbírása és megterhelése közti egyensúly megbomlása következtében alakul ki, mely a láb túlzott megterhelését, a szalag és az izomrendszer hosszú ideig nem képes elviselni, ezért elfárad. Ez vezethet a talpboltozat fokozatos süllyedéséhez, magyarul a lúdtalphoz.
Az egészséges talpboltozat olyan csillapítható szerepet láthat el, amely csökkentheti a gerincoszlopra és az ízületekre ható erőt és hozzájárul, hogy a váz és izomrendszerünk hosszú időn át panaszmentes életet biztosítson számunkra. Ebből kifolyólag, ha nincs meg a lengéscsillapító funkció, így megerősödik a vázrendszerünkre ható káros erők. Fáradságérzet, fejfájás és a láb mobil ízületeinek panaszai, a gerincre hatást gyakorolva folyamatos fájdalomnak tesszük ki a testünket, ezért én személy szerint nagyon fontosnak tartom a lúdtalp szakszerű tornájat, kezelését és a boltív visszaállítását mind gyermek, mind felnőtt korban.

Fülpontok kezelése mágnesgolyókkal

A fülben rengeteg akupresszúrás pont található, melyek stimulálásával segíthetünk a fájdalmak megszüntetésében, a gyógyulási folyamatok elindításában. Ennek alapja az a megfigyelés, hogy ha a test valamely területe, szerve megbetegedett, vagy állapota gyengül, az adott szervhez tartozó fülpont érzékeny, vagy fájdalmas lesz, hasonlóan a testen található pontokhoz. A kezelés lényege, hogy ezeket az érzékeny, vagy a gyenge szervhez tartozó fülpontokat ingereljük, így közvetve tudunk hatni a ponthoz tartozó szervek működésére. Ez a kezelés egyszer használatos mágneses, illetve rézgolyókkal történik. Ezek az impulzusok eljutnak az agyba, pontosabban a szürkeállományba, hiszen három ideg van a fülben, ami ezzel összeköttetésben áll. A kezelés célja, hogy a vegetatív idegrendszer működésének egyensúlyát helyreállítsuk és az anyagcserét fokozzuk. Ezzel a méreganyagok intenzívebben ürülnek ki a szervezetből, így csökkennek a fájdalmak és a gyulladások, a belső szervek működése harmonizálódik. Ez az alternatív gyógymód a fentebb említetteken kívül segíthet a feszültség, stressz oldásában, görcsök, gyulladások, fájdalmak enyhítésében, alvászavaroknál, és ez csak néhány példa volt azok közül, mellyel ez a kezelés kiváló eredményeket szolgál.

Fülgyertyázás

A fülgyertyázás egy egyszerű, biztonságosan alkalmazható természetes gyógymód. A már meggyújtott gyertyát a fülbe helyezzük, a fülgyertya égés közben melegíti a fül környékét, stimulálja a fülnél és fülben lévő akupunktúrás pontokat, javul a vérkeringés, ami hozzájárul a fület és arcüregeket érintő betegségek gyógyulásához.
A fülgyertya rendszeres használata segít a relaxálásában, vagy a fülzsír természetes eltávolításában. A fülgyertya melege és gőzei a fülzsírt megduzzasztják, így az pár napon belül magától kiürül. A fülgyertyázás segít a különféle fülpanaszok, légúti panaszok, nátha kezelésében.

A fülgyertya jótékony hatásai:
Csökkenhet a fül és a melléküregek nyomása, javíthatja a hallást, az egyensúly-problémákat, segíthet a fülzsír természetes kiürülésében, megszüntetheti a fülcsengést, enyhítheti a viszketést és a füllel kapcsolatos fejfájást, segíthet fülfertőzések - gyulladások legyőzésében, általános nyugtató - relaxáló hatással bír.

Fontos kiemelni, hogy a fülgyertyázás bárkinek javasolható, azonban vannak kivételek:
Friss fülműtét után, fülciszták, fültőmirigy gyulladás és füldaganatok esetén, fülsérülés, a fülben grommet / drain / mesterséges dobhártya megléte esetén.

Testgyertyázás

A testgyertyázás jó hatással van a testet átszövő energiapályák állapotára, működésére. A gyertya égése során keletkezett vákuum-hatás megtisztítja ezeket, a belső csatornákat a gennyes, gyulladt gócoktól, blokkoktól, javítva a közérzetet, helyreállítja az egészséges működést, stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket, energiapályákat. A testgyertyával ingerelhetők az akupunktúrás pontok, természetesen azok, amelyek ezen eszközzel hozzáférhetők. Bioenergetikai hatásával segít helyreállítani az emberi szervezet összetett energetikai rendszerében betegség, rendellenesség, külső hatások miatt keletkezett deformitásokat.
Napjainkban kialakult rossz táplálkozási szokások és a mozgásszegény életmód következtében a nyirokrendszerünkre túl sok teher hárul. A lerakódott mérgek nehezen ürülnek a testünkből és a szervezet nagyon lassan szabadul meg tőlük, ezért okozhatnak fizikai tüneteket is. A nyirokcsomók telítődhetnek salakanyagokkal, baktériumokkal, gombákkal, lebomlási anyagokkal, emiatt megduzzadhatnak és fájdalmassá válhatnak.
A nyirokrendszer behálózza egész testünket, befolyásolja az immunrendszer működését, ezért rendkívül fontos a tisztántartása. Ez a szelíd népi gyógymód számos kellemetlen, fájdalmas tünetet képes enyhíteni, illetve megszüntetni mellékhatások nélkül.

A testgyertya jótékony hatásai:
Testi fájdalmak csillapítása, anyagcsere rendellenességek - energiablokkok oldása, fejfájás - migrénes panaszok, feszült állapot, stressz, idegesség, mozgásszervi panaszok, méregtelenítés segítése, légúti tisztítás, női és férfi nemi problémák, izületi - reumatikus fájdalmak enyhítése.
P

Precizitás

Pontosan és nagy szakértelemmel végzem a munkámat, ez egy olyan szakma melyben hibákat nem lehet megengedni.

M

Megbízhatóság

Legjobb tudásom szerint kezelem vendégeimet, melyre mindig garanciát vállalok. Nekem a vendég jó közérzete az első!

R

Rugalmasság

Akut probléma esetén aznapra biztosítok a kedves vendégeknek időpontot, valamint szükség esetén házhoz is megyek.

Időpontfoglalás

Kapcsolat

  • Nyitvatartás: Bejelentkezés alapján
  • Helyszín: Székesfehérvár, Munkácsy utca 2.
  • Egyéb: Házhoz megyek igény szerint
  • Telefonszám: 06/30 534 90 91
  • Email: fehervaricsontkovacs@protonmail.com
  • Amennyiben nem tudom felvenni a telefont, az adott nap folyamán vissza foglak hívni.

  • Bejelentkezéssel egyidejűleg kijelenti, hogy nincs eltitkolt tartós betegsége és nem áll fenn olyan betegség, ami a kezelést kizárhatja.

Foglalj időpontot